Verzekering

Verzekering

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende (AV) verzekering, dit is afhankelijk van uw persoonlijke polis keuze. De declaraties van uw behandelingen worden door ons rechtstreeks bij uw zorgverzekering gedeclareerd. Het is belangrijk uw eigen verzekeringspolis te checken om te zien hoeveel behandelingen fysiotherapie u per kalenderjaar vergoed krijgt.

Behandelingen fysiotherapie die zijn betaald uit uw AV vallen niet onder het eigen risico.

Heeft u alleen een basisverzekering , dan betaalt u zelf de behandeling > zie hiervoor tarieven

Bij chronische aandoeningen worden de behandelingen vergoed uit de basisverzekering, behalve de eerste 20 behandelingen. Deze worden uit de aanvullende zorgverzekering (AV) vergoed. Als u geen AV heeft, of niet voldoende, dan betaalt u deze behandelingen zelf.

Zie ook > www.zorgvergoeding.com.

Bij de basisverzekering is er sprake van een verplicht eigen risico (in 2016 €385,=).

Dat betekent dat, als u in het nieuwe jaar zorgkosten maakt die onder de basisverzekering vallen, u éérst het eigen risico zelf moet betalen aan de zorgverzekering. (Uitzondering zijn huisartsenzorg, verloskundige- en kraamzorg). Daarna worden alle kosten volgens de polisvoorwaarden uit de basisverzekering vergoed.

De eerste 18 behandelingen van kinderen < 18 jaar worden vergoed uit de basisverzekering. Zij hebben géén eigen risico , dus voor hen hoeft u dit niet te betalen.

Onderzoek en behandeling

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut, door een gesprek en een daaruit volgend onderzoek, een zo volledig mogelijk beeld van uw fysiek gezondheidsprobleem.

Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen.

Elke klacht is anders en iedere persoon reageert anders op zijn of haar ervaren klachten.

In de behandeling staat oefentherapie centraal. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van de gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. Andere doelstellingen kunnen zijn; betere houding aanleren, beter evenwicht of stabiliteit realiseren, betere ademhalingstechniek en leren ontspannen.

Ook worden er altijd oefeningen voor thuis aangeleerd, toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam. Ter ondersteuning kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en fysiotherapeutische applicaties.

Patiënt tevredenheid

Wij maken gebruik van patiënten enquêtes via Qualiview om de klantervaringen en tevredenheid te meten. Het invullen van de patiëntervaringsenquête duurt slechts enkele minuten. Alle data wordt anoniem verzameld en komen geanonimiseerd bij ons terecht.

Uw gegevens zijn niet te herleiden en anoniem.

Deelname is niet verplicht, maar wordt zeer gewaardeerd.

https://www.defysiotherapeut.com/de-fysiotherapeut/kwaliteit

Klachtenregeling

Wij doen ons best u zo goed mogelijk te behandelen. Indien u vragen heeft of als u ergens niet tevreden over bent, laat het ons weten. Wilt u een klacht indienen?

Klacht over uw Fysiotherapeut

Made by zuiderlicht